”Az ételkészítés a legrégebbi művészet,
mivel
Ádám is éhesen született!”
Brillat
– Savarin
ELŐÉTELEK
LEVESEK
/ főtt
husival,májgombóccal,zöldséggel /
14. Hideg gyümölcsleves csészében 1290-
”Az a jó vendéglő, ahol a természet teremtette szabadság
és harmónia uralkodik, ahol állandó a nyugalom és a boldogság, ahol minden és
mindenki azért létezik, hogy Ön legyen a vendég.”
Brillat
– Savarin
HALAK
15. Citromos Lazac Kapri mártással 5490.-
VEGYES TÁLAK
/Cordon bleu,sokmagvas
csirkemell,Margaréta csirkemell,rántott sajt,,steak burgonya,rizs vegyes salátával/
/Füstölt csülök,cigánypecsenye,parasztos
sertésborda,Marosmenti sertésszelet,steak burgonya,petrezselymes
burgonya,vegyes savanyúság/
SZÁRNYASOK
/ camemberttel, császárkörtével töltött csirkemell bundázva/
/bazsalikommal ,paradicsommal,sajttal sütve /
/csirkecsíkokat gombával, kaporral és fokhagymával
lepirítjuk, majd tejszínnel kiforraljuk/
/szerecsendiós, sajtos, fűszervajjal töltjük majd bécsi bundában sütjük/
”Valakit vendégül látni annyit jelent, mint felelősséget
vállalni arra, hogy mindaddig amíg nálunk van
gondoskodunk róla, hogy jól érezze magát.”
Brillat
– Savarin
MARHÁK ÉS BORJAIK
SERTÉSEK
/sajttal-sonkával töltött sertéskaraj bécsi bundában/
/rántott karaj sonkával és kapros-fokhagymás juhtúróval töltve/
/töltött sertéskaraj füstölt csülökkel, kolbásszal,
hagymával/
/tarjaszelet hagymás - szalonnás - kolbászos raguval borítva/
/hagymás-szalonnás raguba pörgetett steakburgonya, vaslapon sütött csülökkel /
/mustárral, tormával, lilahagymával, főtt tojással/
”Jót enni és főzni egyaránt időigényes dolog. Ezért van,
hogy néha várni kell egy fogásra.”
Brillat
– Savarin
TÉSZTÁK
SALÁTÁK ÉS BEFŐTTEK
KÖRETEK
/cikkekre vágott főtt héjas burgonya sütve, majd
ízletes fűszerkeverékkel átpörgetve/
ÉDESSEGEK
/Kókuszkrémmel,csokoládé
öntettel/
/rendelje meg és megtudja, nem fog csalódni meglátja/
”Boldog az a csokoládé, amely miután a nők mosolyán át
bejárta a világot, szájban olvadva, élvezetes csókban leli halálát.”
Brillat
– Savarin
Ételeink többségét kis adagban is el tudjuk
készíteni a teljes ár 70 százalékáért.
A főételeink
többsége a köretet nem tartalmazza, amelyik mégis azt a könnyebb választás
érdekében feltüntettük önöknek.
II. kategória
1027 Budapest, Bem József tér1.
Tel: (1) 212 57 38
|
SÖRÖK / BIER VOM FASS Csapolt Krusovice Korsó 0,5l 1350.- Pohár 0,3l 950.- Soproni Korsó 0,5l 1290- Pohár 0,3l 950- Soproni Ipa meggy Korsó 0,5l 1350- Pohár 0,3l 950- ÜVEGES SÖRÖK / BOTTLED BEER Gösser 0,5 1350.- Krusovice 0,5 1350- Gösser Citrom 0,33 990.- Búzasör /Edelweis/ 0.5 1690.- Barna sör 0,5 1350.- Mort Subite 250ml 1950- Dreher Gold 0,5 1350- Dreher 24 0.5 1350- Radeberger 0,5 1790- ÜDÍTŐITALOK
/ SOFT DRINKS Szénsavas üdítőitalok 0,25L: Pepsi,Pepsi light,Ginger,Orange, Tonic 550- Rostos üdítőitalok: Alma, őszilé 3dl 550- Narancs juice 100% 600.- 0,25 Ananász 600- 0,25 Ice tea 600- Ásványvíz 550.- Tea 690.- Kávé 590.- Capuccino 690.- PALACKOZOTT
BOROK / QUALITäTS WEINEN 0,75l Balatoni Olaszrizling 3100.- Debrői Hárslevelű (Félédes) 3100.- Chardonnay 3100.- Egri Bikavér 3200.- Kékfrankos (félédes) 3100.- Rosé 3100.- Tokaji Aszú 5 puttonyos 9500- KIMÉRT BOROK / HAUSWEINEN Rizling, Cabernet sauvignon 400.-/dl |
ÉGETETT SZESZESITALOK / SNAPSEN Unicum 4cl
1260- Unicum (Unicum Szilva) 1360.- Unicum Orange
1460- Unicum Riserva
1800- Vodka 1160.- Becherovka 1160.- Tubi 60 40%
1800- KÜLFÖLDI SZESZESITALOK / SPIRITUOSEN Jägermeister 4cl 1360.- Gordon’s
Gin 1360.- Tequila
1360.- Bacardi Rum 1360.- Bailey’s 1360.- Ballantines 1500.- Jim
Beam 1500.- Jameson 1500.- Jack Daniel’s 1500.- Chivas
Regal 1900- VERMUTOK / VERMOUTH Martini 1200.- Campari 1800.- PEZSGŐK / SEKT Charmant
Doux 0,7 4200.- Hungaria Extra Dry 0,7 7200.- Hungária Extra Dry 0,2 1800- Prosecco 7200- SZICSEK PÁLINKÁK 2cl 4cl Birs 46%, 1050- 2100- Cigánymeggy 44%
880- 1960- Irsai
Olivér Szőlő 880- 1960- Ó Körte
870- 1740- Ó Szilva
870- 1740- Ó Barack 1040- 2080- 50% Szilva 920- 1840- 50% Barack 1250- 2500- Magony mézes körte
34% 840- 1680-