”Az ételkészítés a legrégebbi művészet, mivel Ádám is éhesen született!”
BrillatSavarin

 

ELŐÉTELEK

 

  1. Gombafejek szezámos bundában                          1390.-
  2. Camembert sajt rántva áfonyával                          1690.-
  1. Grillezett füstölt sajt, salátaágyon roquefort öntettel   1790.-
  2. Rántott Trappista sajt                                   1390.-
  3. Roquefortos jércesaláta                             1390.-
  4. Csirkesaláta                       1290.-
  5. Tatár igény szerint                         1990.-

/bekeverve vagy nem/

  1. Tejföllel locsolt sajtos palacsinta                             990.-
  2. Vegetáriánus tál                             1890.-

/vegyes pároltzöldség rántott gombával és sajttal/

 

 

LEVESEK

 

  1. Húsos fazék                      1690.-

/ főtt marha husival,májgombóccal,zöldséggel /

  1. Húsleves variációk csészében                   790.-

/házi májgombóccal vagy tojással vagy cérnával /

  1. Tárkonyos szárnyas raguleves cipóban                 1390.-
  2. Bográcsos pontyhalászlé                             1690.-
  3. Gulyásleves csészében / bográcsban                    790.- / 1690.-
  4. Tanyasi bableves csészében /bográcsban                          790.- / 1690.-

/csülökkockával és kolbászkarikával, tejföllel a tetején/

16.   Babgulyás csészében/bográcsban                         790-/1690.-

17.                    Hideg gyümölcsleves csészében                             790.-

18.                    Magyaros gombaleves  csészében/bográcsban                               790.-/ 1690.-

19.                    Francia hagymaleves sajtos cipóban                      1290.-

 

 



























”Az a jó vendéglő, ahol a természet teremtette szabadság és harmónia uralkodik,
ahol állandó a nyugalom és a boldogság, ahol minden és mindenki azért létezik, hogy Ön legyen a vendég.”

BrillatSavarin

 

 

 

 

HALAK

 

 

 

        20.               Lazac tejszínes rákraguval                     2990.-

        21.               Popey Lazacjava                        2990.-

/sült lazacot parajkrémmel és sajttal a tetején szalamanderben grillezzük/

        22.               Citromos lazac                            2990.-

/vele sütött citrommal és kapri  mártással/

23.                           Fogasfilé Kárpáti módra                         2990.-

/koktélrákos, gombás, kapros, tejszínes raguval/

24.                           Chardonnay Fogasfilé              .              2990.-

/póréhagymás- tejszínes fehérbormártással/

25.                           Fogascsíkok Orly bundában                  2990.-

/sörrel ízesített tésztába hempergetett fogas, bő olajba6 sütve/

26.                           Fogasfilé rántva                         2990.-

27.                           Pisztráng egészben pirított mandulával          85.-/dkg

        28.               Harcsafilé roston erdei gomba paprikással,juhtúrós galuskával                           2990.-

        29.               Tengeri halfilé rántva                              2090.-

 

 







”Az a jó vendéglő, ahol a természet teremtette szabadság és harmónia uralkodik, ahol állandó a nyugalom és a boldogság, ahol minden és mindenki azért létezik, hogy Ön legyen a vendég.”

BrillatSavarin





HALAK

 

 

 

        20.               Lazac tejszínes rákraguval                     2990.-

        21.               Popey Lazacjava                        2990.-

/sült lazacot parajkrémmel és sajttal a tetején szalamanderben grillezzük/

        22.               Citromos lazac                            2990.-

/vele sütött citrommal és kapri  mártással/

23.                           Fogasfilé Kárpáti módra                         2990.-

/koktélrákos, gombás, kapros, tejszínes raguval/

24.                           Chardonnay Fogasfilé              .              2990.-

/póréhagymás- tejszínes fehérbormártással/

25.                           Fogascsíkok Orly bundában                  2990.-

/sörrel ízesített tésztába hempergetett fogas, bő olajba6 sütve/

26.                           Fogasfilé rántva                         2990.-

27.                           Pisztráng egészben pirított mandulával          85.-/dkg

        28.               Harcsafilé roston erdei gomba paprikással,juhtúrós galuskával                           2990.-

        29.               Tengeri halfilé rántva                              2090.-

 

 





”Ha alaposan meg akarunk ismerni valakit, vigyük el vacsorázni, mert abból, hogy mit eszik és hogyan, mindenkinek tévedhetetlenül kiderül a jelleme”

Rotterdami Erasmus





 

SZÁRNYASOK

 

 

 

30.                           Tokaji  libamáj                             3690.-

/sült alma, roston sült libamájszeleteken mazsolás tokaji mártással/

31.                           Libamáj szeletek rántva                         3490.-

32.                           Magyaros libamáj                              3990.-

/fűszeres karikaburgonyát lecsóval összepörgetjük tetején három szép májjal tálaljuk/

33.        Pulykamell ahogy elképzeljük                          2490.-

/gazdagon fűszerezett hízott libamájjal és pirított gombával töltve majd rántva/


34.
                       Pulyka császár                                          2290.-

/camemberttel, császárkörtével töltött pulykamell bundázva/

     35.            Alpesi-süveg /a Hölgyek kedvence/                               2390.-

/kaporral és fokhagymás juhtúróval töltjük a pulykának mellét /

36.     Pulykamell sajtmártással                      2390.-

37.    Kabos Gyula kedvence                          2290.-

/pulykacsíkokat gombával, kaporral és fokhagymával lepirítjuk, majd tejszínnel kiforraljuk/

38.   Sajtkérges csirkejava tzatzikivel                          2390-

39.   Vasalt csirkemell forró mézes barackkal borítva                          2190.-

40.   Szezámmagos csirke mellfilé rántva      2090-

41.              Kijevi csirkemell                              2090.-

/szerecsendiós, sajtos, fűszervajjal töltjük majd bécsi bundában sütjük/

42.    Párizsi halom                               2390.-

/csirkecsíkok párizsi bundában,párizsi körettel/

  

 

 








”Valakit vendégül látni annyit jelent, mint felelősséget vállalni arra, hogy mindaddig amíg nálunk van gondoskodunk róla, hogy jól érezze magát.”

BrillatSavarin







MARHÁK ÉS BORJAIK

 

 

 

36.   Bélszíncsíkok Sztroganoff       3990.-

/ gombás  ,uborkás ,mustáros bélszíncsíkok tejszínnel beforralva /

37.   Bélszín érmék Budapest                         4590.-

/libamájjal és gombás-zöldborsós lecsóval tálalva/

38.   Chef-steak                                   4590.-

/két bélszínszelet közé libamájat, tetejére gombafejet teszünk majd ezt sajttal szalamanderben, grillezzük/

39.   Kedvessy-beefsteak                4590.-

/roston libamájjal, gombával, kapros paprikás mártásban/

40.   Ördög bélszín                                    4190.-

/csípős színes borsmártással/

41.   Bélszín érmék Dijoni módra                  4290.-

/a bélszínre, sült gombafejeket teszünk majd mustármártással átvonjuk/                       

42.   Magyaros bélszín érmécskék                               4290.-

/fűszeres karikaburgonyát lecsóval összepörgetjük tetején három szép érmécskével tálaljuk/

43.   Borjúláb rántva                                          2190-


51.
      Vörösboros-gombás marhapörkölt               2290-

/pirított gombával és Egri Bikavérrel átforralva/

52.                               Marhapörkölt      2190

 

 






Semmi sem teszi olyan kellemessé a társalgást, mint valami olyan foglalkozás, amely a figyelmet nem vonja el a beszélgetéstől…”

BrillatSavarin








SERTÉSEK

 

 

53.         Cordon Bleau                           2190.-

/sajttal-sonkával töltött sertéskaraj bécsi bundában/

54.        Prágai töltött borda                   2390.-

/rántott karaj sonkával és kapros-fokhagymás juhtúróval töltve/

55.        Marosmenti sertésszelet               2390.-

/töltött sertéskaraj füstölt csülökkel, kolbásszal, hagymával/

56.       Milánói sertésborda                   2490.-

/sonkás, gombás, paradicsomos spagetti, sajttal és rántott karajjal a tetején/

57.      Szűzérmék Budapest módra     2990.-

(Libamájjal, gombás-zöldborsós lecsóval tálalva/

58.                Magyaros szűzérmék                       2690.-

/karikaburgonya finom lecsóba pörgetve, grillezett szűzérem a tetején/

59.        Szűzérem tejszínes gombamártással                              2690.-

/Tejszínes vargányás mártással /

    1.   Sertéstarja parasztosan                            2190.-

/tarjaszelet hagymás - szalonnás - kolbászos raguval borítva/

    1.   Cigánypecsenye                           2090.-

/házi pácolású tarjaszelet sült kakastaréjjal/

    1.   Holstein szelet, ahogy Mi szeretjük                     2290.-

/fokhagymásra pácolt tarja, gombával, tükörtojással, pirított baconnal/

    1.      Brassói aprópecsenye                            1990-

/fokhagymás sertésragu főtt - sült kockaburgonyával összepörgetve/

    1.    Füstölt csülökszelet Pékné módra                 2390.-

/hagymás-szalonnás raguba pörgetett steakburgonya, vaslapon sütött csülökkel /

    1.    Egészben főtt füstölt csülök                   36.-/ dkg

/mustárral, tormával, lilahagymával, főtt tojással/

 

 


































”Jót enni és főzni egyaránt időigényes dolog. Ezért van, hogy néha várni kell egy fogásra.”

 






TÉSZTÁK

 

    1.      Milánói spagetti                         1190.-
    2.       Csirke spagettivel, tejszínes-gombás raguban            1690.-
    3.     Spagetti quatroformaggi                        1390.-

69.     Házi készítésű sztrapacska                       1390.-

    1. Sztrapacska csülökkockával                       1490.-
    2.         Spagetti koktélrákkal            1790-

 

 

   SALÁTÁK ÉS BEFŐTTEK

 

    1.   Házi káposzta saláta                    490.-
    2.   Csemege uborka                          490.-
    3.   Ecetes almapaprika                     490.-

75.           Paradicsomsaláta hagymával                            590.-

76.           Tejfölös uborkasaláta                          590.-

  1.          Vegyes primőr saláta                           590.-

          /jégsaláta, paradicsom, uborka, olíva olaj/

  1. Tzatziki                590.-
  2.               Sopszka saláta    690.-
  3. Őszibarack befőtt 590-

 

 

ÖNTETEK

 

  1.           Tartármártás                          200.-
  2.           Salátaöntetek                        200.-

/Roquefortos, kapros, fokhagymás/

 

 

KÖRETEK

 

  1. Párolt zöldség köret                      490.-
  2. Vajas kukorica                  390.-
  3. Steakburgonya                390.-

/cikkekre vágott főtt héjas burgonya sütve, majd ízletes fűszerkeverékkel átpörgetve/

  1. Hasábburgonya                               390.-
  2. Fokhagymás burgonya                 690.-

/sült karikaburgonya tejszínes fokhagymamártásban/

  1. Petrezselymes burgonya                            390.-
  2. Burgonyapüré                  390.-
  3. Burgonyakrokett                            390.-
  4.    Párolt rizs kívánság szerint                      390.-

/gombás, mazsolás, kukoricás, zöldborsós/

Galuska                               390.-

 






































 

 

 

 

 

 






 

 

 

 


ˇ”A főzés is művészet,csakúgy mint a zene-a mű létrehozásakor,mindenki szabadon

       Tolmácsolja érzéseit  //Brillat-Savarin



 

 

 

TÉSZTÁK

 

    1.      Milánói spagetti                         1190.-
    2.       Csirke spagettivel, tejszínes-gombás raguban            1690.-
    3.     Spagetti quatroformaggi                        1390.-

79.     Házi készítésű sztrapacska                       1390.-

    1. Sztrapacska csülökkockával                       1490.-
    2.         Spagetti koktélrákkal            1790-

 

 

   SALÁTÁK ÉS BEFŐTTEK

 

    1.   Házi káposzta saláta                    490.-
    2.   Csemege uborka                          490.-
    3.   Ecetes almapaprika                     490.-

85.           Paradicsomsaláta hagymával                            590.-

76.           Tejfölös uborkasaláta                          590.-

  1.          Vegyes primőr saláta                           590.-

          /jégsaláta, paradicsom, uborka, olíva olaj/

  1. Tzatziki                590.-
  2.               Sopszka saláta    690.-
  3. Őszibarack befőtt 590-

 

 

ÖNTETEK

 

  1.           Tartármártás                          200.-
  2.           Salátaöntetek                        200.-

/Roquefortos, kapros, fokhagymás/

 

 

KÖRETEK

 

  1. Párolt zöldség köret                      490.-
  2. Vajas kukorica                  390.-
  3. Steakburgonya                390.-

/cikkekre vágott főtt héjas burgonya sütve, majd ízletes fűszerkeverékkel átpörgetve/

  1. Hasábburgonya                               390.-
  2. Fokhagymás burgonya                 690.-

/sült karikaburgonya tejszínes fokhagymamártásban/

  1. Petrezselymes burgonya                            390.-
  2. Burgonyapüré                  390.-
  3. Burgonyakrokett                            390.-
  4.    Párolt rizs kívánság szerint                       390.-

/gombás, mazsolás, kukoricás, zöldborsós/

Galuska                               390.-

 







”Boldog az a csokoládé, amely miután a nők mosolyán át bejárta a világot, szájban olvadva, élvezetes csókban leli halálát.”

Brillat Savarin




SÖRKORCSOLYÁK

 

  1. Tepertős / sajtos pogácsa           200.-
  2. Vegyes sajttál                  1790.-

 












Ételeink többségét kis adagban is el tudjuk készíteni a teljes ár 70 százalékáért.

 

 

A főételeink többsége a köretet nem tartalmazza, amelyik mégis azt a könnyebb választás érdekében feltüntettük önöknek.

 

 

Bem Söröző – Étterem

II. kategória

1027 Budapest, Bem József tér1.

Tel: (1) 212 57 38